Vragen

Vragen over massage

 

 

Veel gestelde vragen over massage:

 

-Kan ik me laten masseren als ik zwanger ben?

Jazeker, het kan zelfs erg goed zijn. Wel moet je de masseur vertellen dat je zwanger bent, dan kan hij er rekening mee houden. Als je niet meer op je buik kunt liggen kan je altijd op de rug en in zijligging gemasseerd worden.

-Is dynamische massage gevaarlijk bij zwangerschap?

Nee, ook hier geldt: vertel het de masseur. Zachte vloeiende dynamische massage is niet alleen ontspannend voor jezelf, ook je kindje in wording zal er op reageren. Dynamische massage is bij zwangerschap juist erg goed, vooral ontspannend voor de rug.

-Ik ben soms zo moe na een massage.

Tja, je lijf moet wat werken om afvalstoffen kwijt te raken. Soms voel je vermoeidheid die er al was.

-Ik word erg actief na een massage.

Energie die geblokkeerd was kan gaan stromen. Dan word je actief. Als je dat vaker merkt, laat je dan niet 's avonds masseren.

-Is sportmassage anders dan integratieve massage?

Ja. Integratieve massage is meestal zachter, verbindende, rustiger en minder op techniek en meer op gevoel gericht. Sportmassage is technischer en vaak meer op spieren, spiergroepen en klachten gericht.

-Ik hoor wel eens dat je altijd naar het hart toe moet masseren, waarom is dat?

Dit is zo'n uitspraak die een eigen leven is gaan leiden. Meestal is dit alleen belangrijk bij stevige massage bij de ledematen, dus als er bloed verplaatst wordt. Als je dat naar de handen of voeten probeert te persen kan het niet weg en gaan er dingen stuk of je wordt er gewoon moe van. Bovendien stimuleert naar het hart toe masseren de bloedcirculatie. Bij zachte massage is het minder belangrijk, energie afstrijken doe je bijvoorbeeld juist naar buiten.

-Mag je iets aanhouden tijdens een massage of moet je helemaal bloot?

Je moet ontspannen van de massage kunnen genieten. Je kan zelfs nog gemasseerd worden als je alle kleding aan hebt. Overigens word je meestal grotendeels toegedekt met een doek tijdens de massage. Alleen bij de vloeiende massage is het onhandig iets aan te hebben.

-Mag je gemasseerd worden als je ziek bent?

Er kan altijd wel iets en er zijn soms dingen die je beter niet kunt doen. Vertel de masseur wat er aan de hand is en raadpleeg, als je je zorgen maakt, een arts. Positieve aandacht voor je lichaam en aangeraakt worden kunnen juist heel belangrijk zijn. Massage hoeft niet altijd diep en veel te zijn.

-Als ik alleen zere schouders heb, waarom is het dan toch goed om mijn hele lichaam te masseren?

Veel klachten uiten zich ergens maar werken in je hele lijf door. Stress bijvoorbeeld. Ook wordt er vaak ergens anders gecompenseerd of komt de oorzaak van een andere plek of is algehele spanning de oorzaak.

-Ik vind massage zo pijnlijk.

Integratieve massage hoeft geen pijn te doen. Hoe meer pijn hoe beter klopt ook niet. Zacht kan soms erg diep gaan. Geef aan wat prettig is. Zoek dus een andere masseur. Een fysiotherapeut doet soms wel pijnlijke dingen, het kan technisch nodig zijn. Dat is dan ook geen ontspanningsmassage.

-Ik val wel eens in slaap tijdens een massage. Is dit "vluchtgedrag"?

Een veroordelend zinnetje wat steeds opduikt. Het kan soms waar zijn, als het nodig is gun jezelf dan een vlucht. Het kan ook pure ontspanning of vermoeidheid zijn of de massage is gewoon erg saai.

-Mag je in slaap vallen tijdens een massage?

Als je komt om bewust te voelen dan mislukt dat natuurlijk. Kom je voor ontspanning dan hoeft het geen probleem te zijn, je maakt alleen niets mee en vindt het misschien zonde van je geld en onaardig tegen de masseur. Fysiek werkt het natuurlijk toch wel door, emotioneel minder. Dus, waar kom je voor?

-Hoe vaak mag ik me laten masseren?

Dagelijks

 

Massagepraktijk Zeeburg

Lampenistenstraat 93

 

1019 TK Amsterdam

info@massagepraktijkzeeburg.nl

06-46320468

 

Alleen op afspraak

CONTACT:

Making copy’s by means of photocopying, printscreening, or any other duplication of our website or parts is prohibited without written permission from us.

All Rights Reserved © 2016